Vi har ambassadører i Foreningen laksefiske i Norge!! Ambassadørene representere foreningen utad i sine elver, de skal representer foreningen og hjelpe til så godt de kan i sine ambassadørroller.

Vi presenterer våre ambassadører

Om du ønsker å vite mer ta gjerne kontakt med vår ambassadør direkte eller via E-post eller PM til oss!

 

Steffen Berntsen

Steffen er ny i styret 2024 og har allsidig erfaring fra laksefiske og fra guiding i Rogaland. Han har lenge vært “vår mann i Rogaland” og nå altså innvalgt i styret!. Han vli ha som en av sine oppgaver å være mellomledd mellom ambassadørene og styret. 

 

 


Simon Josephsen

Simon skriver dette:
Har fiska så lenge e kan huske og sikkert før det au! Vokste opp med aurefiske og diverse fiske i sjøen! I tidlig alder fløy e mye rundt i småvann og bekker å fiska Aure med alt fra makk til flue og brukte masse timer på å finpusse teknikker ??
Tenkte lenge på å begynne med laksefiske, men blei liksom aldri noe med det, før e i 2019 tok første kastet etter laks i Nidelva (Aust-Agder) ? Brukte ufattelig mange timer i elva, dag inn og dag ut, som så mange andre før meg ?! Etter ørten timer med kast etter kast, så satt endelig første laksen på flomstor og brun elv! E var bitt av basillen og har nå fanget tett opp mot 60 laks siden 2019
? Beste tipset mitt er å spørre de eldre kjentfolka langs elvebredden ? Selv tok e imot alle tips e kunne få og leste meg opp på masse rart og har funnet ein oppskrift som funker for meg, som har resultert i både små og store laks! Høydepunktet kom i 2021 når e landa min rekord laks på 12.1 kg og 107cm lang??
Mine primære fiskelver er Nidelva (Aust-Agder), Mandalselva og Otra


Mariann Nerdal Stjern

• Bli 22 år
• Kjæm fra Åfjord, Trøndelag?
• Oppvokst me laksefeske sia æ va lita, men intressen vart vel ekstra stor da æ fekk min første laks som 13 åreng
• Sjøl e æ så heldi og hatt både familie og erfarne laksfeskera ronnjt mæ som ha gidd mæ tips og triks fra dag 1?
• Sjøl feske æ i Stordalsælva?
• Største laks – 8,3kg?
Instagram – mariannstjern

   1. Juli 2021
    Det va dennj 19. Juli en rægnfollj dag, ælva begynnjt å væks betrakteli. Æ tok me mæ hund og feskartrøa mi nerri ælva førri æ skollj færra på seinvakt. Æ tok på møresilda og kasta utti, det resultert i 5 napp. Men engen laks va på land ennjda! Æ fløtta mæ gradevis oppover ælva, da det plutseli beit på dennj 6. gången. Først æ tænkt va vel at herre e en ny pers. En laks på sånn 5-6kg, men æ skjønt vel fort at dennj va litt stør da æ såg den nerri ælvakanten. Æ sto heilt alein, det einast æ hadd me mæ va jo hund. Æ kjørt ei go stonnj på laksen, førri dennj plutseli kom innj på ryggen mot land der æ sto. Æ tok tak i gjeldan på’n og drog dennj opp. Fekk tatt dennj me te feskarhøtta og vækta stoppa på 8.3kg? ei heilt rå opplevels?


  Andreas Johansen

  Andreas her
  25 år og bosatt i Trofors, kommer opprinnelig fra Stange på Hedmarken, men nord har alltid fascinert meg så det var logisk å bosette meg her! Bor her bare noen steinkast fra elva Vefsna sammen med samboer og 3 hunder, Engelsksetter’n Miro, Pointer’n Pippi og Dunker’n Fauna.

  Laksefiske ble vel en stor kjærlighet for meg fra da jeg var liten å var med bestefar på et vald i Orkla som vi leide i mange mange år. Så har mange timer fra barnsbein ved forskjellige god plasser i Orkla. Landa vel min første laks når jeg var 16 år.

  Jeg brenner for jakt og fiske! Og spesielt laksefiske, jeg tilbringer stort sett hele fiskesesongen i Vefsna da jeg er bosatt på Trofors. Etter noen år med fluefiske er det stort sett tohåndsen Slingshot 3 som følger meg ved elvas bredder men jeg bærer som regel med meg en enhånds og slukstanga som back up. Jeg prøver også å få med meg noen fisketurer til andre attraktive elver som Orkla, Vestre Jakobselv, Fusta, Åbjøra og Namsen.


  Johnny Hustad

  56 år og bosatt i Ålen
  Min interesse for laksefiske begynte da jeg ble tatt med av min far i Orkla. Var 13-14 år da jeg fikk mine første lakser i elv, etter det ble jeg rimelig fort hektet på laksefiske og har fisket i mange elver i Norge.
  I mange år har sesongen startet med maifiske i Bjøra, etter det er det Gaula som gjelder.
  Er aktivitet med i Støren Jeger og Fiskerforening, samtidig som jeg frivillig jobber med restureringer av sjøørretbekker, har også vært med NINA på ungfisktelling i Gaula og Sokna mange år.
  Igjennom Jeger og fiskeforeningen jeg er med i driver jeg med stamlaksfiske og overvåkningsfiske i Gaula. Jeg har også oppsynsmyndighet i Gaulavassdraget så det blir tilsammen mange timer i elva på en sesong.
  Brenner litt for rekruttering til elvefiske og synes det er stor stas når nye unge og spente fiskere kommer til elva.
  Nå går tiden frem mot ny sesong fort og håper både nye og gamle laksefiskere får mange fine opplevelser i de fantastiske elvene vi har.


  Andreas Johansen.

  Jeg er 25 år og holder til i Bindal kommune.
  Jeg er en aktiv jeger og fisker. Og bruker mye tid på begge hobbyene.
  Fiske interessen tok tak i meg ved en tidlig alder, der min morfar og far var de største forbildene.
  Det året jeg fylte 8 år tok jeg min aller første laks og etter det har laksefisket og sjøørretfiske i elv stått meg nærmest.
  De siste 7 årene har jeg jobbet som guide i de lokale elvene i kommunen.
  Jobber primært med guiding i Åelva, men guider også i andre elver i nærområdet.
  Er også i ett sammarbeid med plathes eiendommer når det kommer til guiding i de lokale elvene.
  På vinteren er jeg en aktiv fluebinder og selger også endel spesial lagde fluer for disse elvene og omegn.
  Jeg fisker også i endel andre elver, slik som Bjøra, Gaula, Orkla og vefsna.


  Jan Arhaug

  Kort om meg:
  Jeg er skikkelig gammel.. Bor i Lørenskog rett utenfor Oslo. Har fisket en del på sjø, i vann og de siste årene mest elv (etter laks). Fra 2014 – 2017 reiste jeg rundt i hele Norge, og samlet informasjon & tips, triks om laksefiske som jeg samlet mellom to permer i boka “Effektivt laksefiske”. Ellers har jeg skrevet forord i noen andre bøker, noen artikler, er leder i Akerselva sportsfiskerforening og jobber en del med rekrutteringstiltak. Er veldig glad for å se så mange engasjerte ungdommer her inne ?