Fader for en ettermiddag !

posted in: Blogg | 0

Fortalt og forfattet av
Søren Mikkelsen

På rett plass, til rett tid!!

På rett plass, til rett tid, må bare dele en ettermiddag i slutten av sesongen, etter en flom i Gaula kom jeg til valdet jeg kjenner så godt! Har ikke vert der på 2 år, men sterk brunfarge=stor fisk!

Jeg starter dagen med fluestanga, kommer ned til brekket, gir det lidt extra kast; dette er en supergiftig plass på sådanne forhold! Fisker med skagitsnøre og t10 spiss, så kjenner jeg draget!! Er ganske rolig i starten, men kjenner at dette ikke er noen liten laks, totalt massivt ! Og den siger bare lengere og lengere ut og ned!

Er i lufta fler gange pga det harde press jeg har på den, men etter 30 min kommer den med opp på roligere vann og begynner å bli klar.

Nu ser jeg fisken!!

Nu ser jeg fisken, største jeg noen gang har hatt på kroken. Tipper 18-20 kg.

På stille vannet slipper krokfestet,(her sikkert blitt større hull pga hard kjøring).

Da blir det lunsj og kaffe, går en runde til med flua før jeg finner frem markstanga, elva er mer farget nu og ca 400m3, fisket i 20 min da det smeller på der den andre slapp flua!!(dette er 3 timer senere) hard kjøring igen, denne gang blir den med inn, men er utrolig sprek farget hannlaks!

Er aldrig borte i fisken, tar ut kroken fra munnviken, måler den til 124cm!! Og den bare freser ut i elva igen! Fader for en ettermiddag ! Kan det ha vert den samme fisk som satt på flua?! Jeg tror det!!