Den “tullete” laksen

posted in: Blogg | 0

 Luca (5): – Laksen var tullete, dro veldig hardt og hoppet masse

.

I en alder av bare fem år, har Luca Løkkebø fra Førde kastet ut dupp og flue og kroket, kjørt og landet sin aller første laks helt på egen hånd.

Av: Endre Hopland (Hooked.no)

I forrige uke var Luca Løkkebø og pappa Lasse på telt- og fisketur i Nausta i Sogn og Fjordane, slik de har vært det mange ganger de siste årene. Luca har nemlig vært ivrig fisker og friluftsmenneske fra han kunne gå. For to år siden var han med på å lande sin første tert, med god assistanse av pappa, men denne sesongen gjør den meget unge fiskeren hele jobben selv. Tidlig i juli ble det fullklaff.

Luca trener mye på fluekasting med en LTS Switch-stang i klasse 7, men inntil videre er det bare tørrkasting uten flue i enden det går i. Det skikkelige fisket skjer derimot med spinnutstyr, dupp og flue, og det var denne kombinasjonen som nylig lurte en Nausta-laks p

Les også: Fire år gamle Elian fikk kjempelaks på nesten 20 kiloå pene 5,5 kilo til hugg.

– Det var en stor opplevelse, både for meg og for pappa. Jeg har holdt stangen en gang tidligere da pappa fikk laks, men denne gangen gjorde jeg alt selv. Det er veldig gøy, og litt skummelt å fiske stor laks, sier Luca til Hooked.

FULL KONSENTRASJON: Luca og pappa konsentrerer seg maksimalt når laksen drar ut snøre og hopper. (Foto: Privat)

Pappa Lasse Løkkebø er kjapp med å legge til at eldstegutten hans gjorde alt rett da laksen tok fluen, og han legger ikke skjul på at han er imponert over femåringen.
– Jeg er veldig stolt. Det gikk ikke mange sekundene fra overflaten eksploderte og laksen tok, til adrenalinet mitt var på topp. Luca var mye roligere enn meg. Dette regner jeg med kommer av at vi har trent mye på situasjoner som denne hjemme, og at hovedpersonen selv var godt forberedt. Det er vanvittig tøft at han kaster ut selv, får fluen til å gå perfekt gjennom huggplassen og i tillegg klarer å lure en laks til å komme opp og ta. Det er veldig imponerende, og noe av det største jeg har opplevd på en fisketur. Jeg tror både Luca og jeg kommer til å huske dette resten av livet, sier Løkkebø senior til Hooked

Les også: Matias (19) hadde vært laksefisker i en time da denne kjempen hugg

Laksen til Luca tok på en hvit foam-flue som pappa har laget, og hatt en god del action på tidligere, etter tips fra fiskekompis Scot. Foam-fluer er flytende, noe som gjør det ekstra spennande når laksen tar eller viser interesse. Denne gangen tok den altså brutalt.
– Det var veldig fint at den bet på, og så var det kjempegøy å ha den på. Laksen var tullete, den dro veldig hardt og hoppet masse. Den var litt tung, og veldig fin, forteller en strålende fornøyd femåring til Hooked

LITT SKUMMEL: Luca ville ikke holde fisken selv, da den var litt stor og skummelt. (Foto: Privat)

Lasse Løkkebø er en del av Salmonstalkers Productions, som vi i Hooked har publisert filmer fra ved flere anledninger tidligere. Selv har han fisket laks i godt over 20 år, og interessen har altså smittet over på både Luca og broren hans. Og at det er en ung laksefisker med gode holdninger vi her har med å gjøre, det hersker det ingen som helst tvil om.

Les også: Fightet storlaksen i en halvtime med knekt stang

– Luca har fått velge hva vi skal gjøre med alle fiskene han har fått og vært med på å få. Svaret er det samme hver gang, så også med denne laksen: «Pappa, laksen liker seg bedre i vannet enn på land, så den kan få svømme videre». Denne fikk friheten tilbake, slik at den kan gjøre jobben sin i elven, sier Lasse Løkkebø til Hooked.

For øyeblikket er familien fra Førde på camping- og badeferie i Sandefjord, men når de kommer hjem igjen står selvsagt teltet klart på plassen sin, og nye lakseeventyr venter for både store og små laksefiskere.