Tidlig krøkes….

posted in: Blogg | 0

 

Inkluder barna

Vi har helt siden starten av “Laksefiske i Norge” fremmet viktigheten av å inkludere barna i det vi holder på med. Dette gjelder nesten uansett hva du brenner for; ta med deg barna. Det er derfor veldig morsomt når vi ser at innlegg med barn som fisker, og da selvfølgelig fisker og får laks. Det dukker stafdg opp slike tilfeller. Og vi er imponert over barna og spesielt foreldre og/eller andre som er med barna på dette. Vi har en stor oppfordring: Tenk sikkerhet. Ikke bare for barna, men også for dere selv. Har du barn med, vær sikker på at de ikke kan “forsvinne” i elven.

Sikkerhet

Velg trygge rolige plasser der du har full oversikt og følg med barnet. Vi har også med oss barn og det har vært dager vi har måtte sagt at ; beklager, men i dag får du ikke være med, elven er for farlig. På slike dager sikrer vi oss selv også itt ekstra med årvåkenhet og forsiktighet i elven. Vi oppfordrer alle til å bruke flytevest. Skulle du skli og slå hodet. eller få et illebefinnende, dette redder deg kanskje og det øker sjansen for å bli funnet fort.

 

Men Det var barn og fiske vi ville fortelle om. Vi fikk inn en flott video (over) fra Arild Johnsen som hadde oversendt bilder av Noah på 9år som svinger fluestanga som en proff. Du verden så flott. så vi tok kontakt og her kommer en bildekavalkade av Noah*s fiske i Kvænangselva og en liten historie fortalt av Arild.

Arild:
Hei Noah har fått mange lakser , Den største på 10kg . Han er veldig ivrig . Har kjempe gode historier angående hans fiske. men bør fortelles . en god forteller. Storlaksen (mellom 10-15 kg ) tok så hard at stanga for på elva og nesten Noah også. Samtid som stanga for ut av fingran hans , ser eg vak på storlaksen høgt i lufta i kulpen og gutten flata vannrett ut på berge. Etter på sier gutten til han Far; “Far den var sterk den laksen”.